Vine amb nosaltres i...

Àfrica
  • Àfrica és un dels cinc continents, el tercer més gran del món
  • Continent situat entre els
    • 17°30´ de longitud (al cap Verd, Senegal) i els 51°25´ de longitud (al cap Hafun, Somàlia) i entre els
    • 37°20´ de latitud (al cap Blanc, Tunísia) i els 34°50´ de latitud (al cap Agulhas, Sudàfrica
  • Regions d'Àfrica:
    • Àfrica del nord
    • Àfrica Occidental
    • Àfrica Central
    • Àfrica Oriental
    • Àfrica Austral
  • Superfície :30.221.532km²
  • Població :922.011.000
  • Densitat: 30,51/km²
  • Estats :53
  • Gentilici : Africà, africana
  • Famílies lingüístiques:
    • Indoeuropees
    • Afroasiàtiques
    • Niloticosaharianes
    • Nigerocongoleses
    • Khoisànides
    • Austronèsies
  • Ciutats més grans: El Caire, Lagos, Kinsasha, Johannesburg, Ekurhuleni, Omdurman, Alexandria, Alger, Abidjan, Casablanca, Ciutat del cap.

Les seves danses

Quan es parla de dansa es refereix principalment a la dansa subsahariana ja que les diferències culturals d'aquest continent fan que hi hagi diversitat d'estils musicals. Laveu humana és un dels instruments musicals que més s'utilitzen a l'Àfrica.

Als pobles en tot el continent, el so i el ritme del tambor expressa l'estat d'ànim de la gent. El tambor és el signe de la vida, el seu ritme és el batec del cor de la comunitat.

 

El menjar

No existeixen completament els ingredients africans, però es pot dir que alguns d'ells s'utilitzen en regions àmplies :

    • “OKRA” que s'utilitza en estofats
    • “OLIDEPALMA”
    • “CACAUETS”
    • Alguns dels viatges que van recórrer a l'Àfrica,com el senyor Richard Francis Burton descriuen plats com el “FUFU” anomenat com “essència de la cuina africana.”
    • Per regla general el principal menjar dels africans consisteix en una barreja de verdures, llegums i en algunes ocasions carn

Tradicions
Quan un home vol casar-se amb una dona, aquest ha de pagar una mena de dot, és una compensació que el nuvi fa a la família de la dona per treure-li una filla. La poligàmia està permesa, els homes la distingeixen, però les dones s'hi oposen generalment; la poliàndria també se practica però es poc freqüent.
Una altra tradició coneguda és la circumcisió artesanal que es fa als nois. Això passa quan es converteix en un adult, és llavors que el seu pare decideix que està a punt per anar a la "cabana", aquest període dura 6 setmanes i serveix perquè el jove aprengui les tradicions de la seva ètnia, aquesta preparació culmina amb la seva circumcisió .
Júlia, Marina i Raquel

Nyam, nyam, nyam Llaminadures

Definició: Una llaminadura és un producte d'alimentació del que no es pot abusar molt. És un menjar molt bo que et fa plaure al teu gust. Gairebé sempre és dolç i amb pocs nutrients: proteïnes, vitamines i minerals. La quantitat que porta de sucre i greix és molt alta.

Us agraden les llaminadures? Potser a aquest temps ja no mengeu tantes o ja no mengeu. Nosaltres creiem que ja se per què és algunes persones especialment els nens abusen molt d'elles per això provenen les causen hiperactivitats. Les llaminadures tenen molts conservants i colorants que no beneficien res al cos sobretot en l'edat de créixer. Si miréssim els ingredients de les llaminadures principalment seria el sucre, ingredient que s'ha de moderar per motius de salut.

Ingredients: Ara us explicarem els d'ingredients de les llaminadures específicament els núvols, els caramels, xiclets i gominoles.

    • Núvols o esponges: Estan fetes principalment de gelatina, sucre i aire.
    • Xiclets: El xiclet és una goma de mastegar amb gust dolç, si bé la majoria de les actuals comprenen una base de plàstic neutre.
    • Caramels: Els caramels estan fets principalment d'aigua i sucre que és la matèria primera ajuntant aquests materials amb uns altres formen els caramels que és combina amb almívar .
Tipus de llaminadures: Al món hi ha més de 3.600 tipus de llaminadures
  • núvols
  • caramels
  • bombon
  • xiclet
  • llengües
  • piruleta
  • regalèssia
  • pica pica
  • gominoles

Conclusió: Les llaminadures poden fer-te mal al teu cos, a causa de l' excés de sucre que aporta cada una de les llaminadures. Si en mengem a de ser de tant en tant.

Aurora, Laura i Paula